Meny Stäng

Balkongbord

Att ha en egen balkong är lycka. Inte minst under den varma årstiden när man har möjlighet att ta vara på varje liten stund när solen tittar fram. Sommar är ju lika med sol och värme för de allra flesta, men tyvärr är det inte alltid så den svenska sommaren ser ut. Men har man en balkong kan man gå ut och njuta av solen så fort den behagar kika fram. Många balkonger ligger till och med så skyddat att man kan sitta ute även om det regnar utanför, eftersom man får skydd från balkongen ovanpå. Men för att kunna plocka med sig kaffekoppen ut, eller sätta sig och koppla av med en god bok en fin sommardag, krävs det förstås att man har funktionella möbler på balkongen.

Köp balkongbord online:

Snyggt
Billiga balkongmöbler
 • Prisvärda balkongmöbler
 • Kila Möbler har ett mycket stort sortiment av sköna balkongmöbler.

  Teakmöbler, hammockar och överdrag till utemöbler.

  14 dagar öppet köp
  Personlig service
  Fri frakt och retur
 • Beställ online:
Enkelt
Prisvärda balkongmöbler
 • Billiga balkongmöbler
 • Klubbkompis Outlet erbjuder fina balkongmöbler till mycket bra priser.

  Soffgrupper, matgrupper, parasoll och dynor.

  Omgående leverans
  Fri retur
  Prisgaranti
 • Beställ online:
Mysigt
Mysiga balkongmöbler
 • Snyggt till balkongen
 • Trendrum har ett bra sortiment av balkongmöbler, bord och stolar.

  Kompletta trädgårdsgrupper och loungemöbler.

  Snabba leveranser
  Fri frakt över 999 kr
  14 dagar öppet köp
 • Beställ online:

På en balkong kan ytan vara ganska begränsad. Många tror till och med att de inte kan använda balkongen eftersom de har svårt att få till en funktionell möblering på grund av platsbrist. Men, det finns nästan ingen balkong som är för liten för att man åtminstone ska kunna ha en stol och ett litet bord där. Och de kan många gånger vara allt som behövs för att man ska kunna njuta av sommaren i sitt eget lilla sommarparadis. För de små balkongerna finns speciella balkongmöbler som är gjorda med tanke just på det begränsade utrymmet. En större balkong kan man naturligtvis möblera med vilka utemöbler som helst.

Ingen balkong är för liten

Nej det finns nästan ingen balkong som är för liten för att kunna användas. Om du har svårt att hitta bra sätt att inreda balkongen gäller det bara att tänka smart och välja mindre möbler. Att tänka smart kan innebära att tänka utanför de vanliga ramarna, eller att välja multifunktionella och flexibla möbler. Har du riktigt ont om utrymme kan du, till exempel, satsa på ett balkongbord som du hänger över balkongräcket.

Ett sånt bord tar ingen golvyta alls, men det ger tillräckligt med avställningsyta för att du ska kunna äta frukost eller ta en fika ute på balkongen. Bordet tar alltså ingen plats på golvet. Och när du inte använder det kan du bara fälla ner det, så har du balkongen helt fri för andra aktiviteter. Detta är den absolut smartaste, och mest platsbesparande, lösningen på balkongbord för den lilla balkongen. Till och med på den minsta av balkonger kan du ha ett bord och en stol om du väljer ett sånt balkongbord.

Runda bord passar bra till balkongen

Ett bord är bland de vanligaste möbler vi kan se på balkonger, och ofta står bordet förstås kombinerat med en, eller ett par, balkongstolar. På balkongen är det mycket vanligt med runda bord, vilket är en fördel om man har ont om plats, eftersom den runda formen gör att bordet inte tar lika stor plats som ett fyrkantigt eller rektangulärt. Många av de speciella balkongborden är också runda, och möbler i så kallad caféstil är mycket populärt på balkonger av alla slag.

Men, du kan naturligtvis möblera med vilket bord du vill. Det går alldeles utmärkt att ställa ut ett bord man har inne annars, bara bordet får plats och man vet att det är gjort i ett material som tål väder och vind. För det viktigaste kravet man ställer på möbler till balkongen är naturligtvis att de ska klara att stå utomhus. Har du en inglasad balkong behöver du givetvis inte tänka på detta, och då kan du möblera och inreda din balkong precis som du vill. Då är det bara din egen fantasi och eventuellt balkongens storlek som sätter gränser.

balkongbord

Möblera efter din egen personliga smak

Men, oavsett hur stor, eller liten, din balkong är finns det balkongbord och andra möbler som låter dig njuta av de vackra sommardagarna utomhus. Det finns, till exempel, massor av läckra balkongbord i olika modeller och material, som ger alla möjlighet att möblera efter sin egen personliga smak. Många är intresserade av inredning, och lägger stor energi på att skapa ett vackert och trivsamt hem. Och gillar man heminredning vill man förstås också ha en mysig och inbjudande balkong. Och an fullföljer gärna den inredningsstil man valt för hemmet även på uteplatsen, som i det här fallet är en balkong. Det finns balkongbord för alla stilar och smaker, så det spelar ingen roll hur du inreder för övrigt, du kommer garanterat att hitta balkongbord som passar in i stilen, och som passar för din balkong.

Balkongbord i olika material

Utbudet av trädgårds- och balkongmöbler i stort är mycket varierat och det finns möbler i massor av olika material. Och även för balkongen kan man idag hitta bord och stolar i alla dessa material. De mest klassiska trädgårdsmöblerna är i trä, ett material som många gillar eftersom det är ett naturligt material som känns varmt och inbjudande. Men, sedan plastmöblerna introducerades har dessa tagit en stor andel av marknaden, inte minst på grund av att de är lättskötta och i stort sett underhållsfria. Möbler i trä behöver ses om då och då, och man bör olja in dem varje säsong, eller bättra på färgen vid behov, om det handlar om lackerade trämöbler.

Plastmöbler nöjer sig med att bli tvättade och rengjorda och de håller sig fina i många år. Numera har det också tillkommit ett antal andra konstmaterial, som innebär underhållsfria och tåliga möbler. Det senaste, och mest populära, materialet i möbler för utomhus bruk är konstrotting. Konstrotting är ett material som ser ut som naturlig rotting, men som inte skadas av väder och vind, och som inte kräver något underhåll alls. Balkongbord i konstrotting har ofta en bordsskiva av glas, som är lätt att hålla ren. Aluminium är ett annat underhållsfritt material som också är vanligt på utemöbler. Stommarna på bord och stolar är i aluminium, medan man kombinerar med andra material i bordsskivor och stolsitsar.

Balkongmöbler finns att köpa där du köper andra utemöbler, men utbudet är inte alltid så stort i de enskilda butikerna. Vill du kunna välja ur ett riktigt stort sortiment är det därför bäst att titta här på nätet. Här hittar du oftast det största och bredaste utbudet, och här kan du dessutom köpa balkongbord året runt.

Recension:

Balkongbord
Betygsatt av: Balkongmöbler.com
Betyg: 4.4/5