Meny Stäng

Balkongset

När sommaren närmar sig kommer utemöblerna fram och det är dags att förlägga fikastunderna utomhus. Ju varmare det blir desto fler aktiviteter flyttas ut, och under sommaren går man nästan bara in för att sova. I alla fall om man har lyckan att ha en egen trädgård och kan ha trädgårdsmöbler för olika ändamål. Det finns väl inget som signalerar sommar så mycket som när grillen tänds och det dukas upp utomhus. Och det är också då som många som bor i lägenhet önskar sig ett eget hus. Inte för att man egentligen vill ha ett stort hus att ta hand om, utan för att man vill komma åt en egen liten plätt utomhus. Men, inte behöver man köpa hus för att kunna skapa ett eget sommarparadis ute i den friska luften. Till de flesta lägenheter finns en balkong, och den går att inreda så att man både kan avnjuta frukosten ute under soliga sommarmornar, och fika eller njuta av grillat tillsammans med vännerna.

Köp ett balkongset online:

Snyggt
Billiga balkongmöbler
 • Prisvärda balkongmöbler
 • Kila Möbler har ett mycket stort sortiment av sköna balkongmöbler.

  Teakmöbler, hammockar och överdrag till utemöbler.

  14 dagar öppet köp
  Personlig service
  Fri frakt och retur
 • Beställ online:
Enkelt
Prisvärda balkongmöbler
 • Billiga balkongmöbler
 • Klubbkompis Outlet erbjuder fina balkongmöbler till mycket bra priser.

  Soffgrupper, matgrupper, parasoll och dynor.

  Omgående leverans
  Fri retur
  Prisgaranti
 • Beställ online:
Mysigt
Mysiga balkongmöbler
 • Snyggt till balkongen
 • Trendrum har ett bra sortiment av balkongmöbler, bord och stolar.

  Kompletta trädgårdsgrupper och loungemöbler.

  Snabba leveranser
  Fri frakt över 999 kr
  14 dagar öppet köp
 • Beställ online:

Många tror att de inte kan möblera balkongen eftersom den är för liten. Men, det finns ingen balkong som är för liten för att användas. Problemet är att man måste tänka smart och välja sina möbler noga för att få ut mesta möjliga av den givna ytan. Och det är därför det finns speciella balkongmöbler. Dessa möbler är tillverkade med tanke på den begränsade yta man ofta har på en balkong. De ger ungefär samma funktion som vanliga trädgårdsmöbler men är anpassade för mindre utrymmen. Med ett balkongset, till exempel, får du en funktionell möblering även på den lilla balkongen. Ett balkongset består av ett bord och några stolar. I de flesta balkongset ingår två stolar, och det ger alltså plats för två personer att citat bekvämt för att äta eller fika ute i det sköna sommarvädret. Behöver man fler sittplatser kan man givetvis komplettera med fler stolar.

Smarta möbler för balkongen

När man möblerar en liten yta, oavsett om det handlar om en balkong är eller ett litet rum, måste man tänka lite annorlunda än när man har gott om plats. Det finns sällan något som är omöjligt, om man bara väljer de rätta möblerna som låter en utnyttja det befintliga utrymmet på bästa sätt. Framför allt får man se sig om efter möbler i lite mindre format, men på den lilla ytan är det också extra praktiskt med flexibla möbler som kan användas på flera sätt, eller som kan fällas ihop och ställas undan när de inte används.

balkongset

Balkongset är exempel på möbler som inte är så stora och skrymmande. Trots att det handlar om något så enkelt som ett bord och stolar, är de utformade på ett sätt som gör att de inte tar lika stor plats som bord och stolar i vanliga trädgårdsgrupper. För det är klart att man skulle kunna möblera balkongen med helt vanliga utemöbler. Men för de flesta balkonger är dessa möbler alldeles för skrymmande. Balkongmöbler är ju tillverkade speciellt för att användas på balkongen, och med hänsyn till att ytan oftast är begränsad. För den riktigt lilla balkongen, till exempel, kan ett balkongset med ett bord som hängs över balkongräcket vara den optimala lösningen. Bordet tar då ingen golvyta alls. Och när det inte används är det bara att fälla ner. Ofta är stolarna i dessa extra nätta balkongset också fällbara, för största flexibilitet.

Inreda balkongen

Det är alltså möjligt att inreda de flesta balkonger och på så sätt skapa sitt eget lilla sommarparadis. Många balkonger kan också erbjuda en betydligt mer skyddad miljö är en stor och öppen trädgård. Om man inte bor på översta våningen finns det oftast en skyddande balkong ovanför den egna, som bildar ett tak. Balkongen och möblerna där får ett relativt effektivt skydd mot regn. Detta betyder att man faktiskt har en större valfrihet när det gäller material på möbler och övrig inredning på balkongen.

För den som ska ha möbler som hela tiden står ute under bar himmel gäller det att välja material som är motståndskraftiga mot väder och vind. På balkongen behöver man inte tänka på väderförhållanden lika mycket, och kan därför välja möbler ur ett bredare utbud av material. Trä, metall och plast är vanliga material i utemöbler, och på senare år har konstrotting seglat upp som ett av de populäraste materialen. Möbler i konstrotting ser ut precis som om de vore av äkta rotting, men med den skillnaden att de kan stå ute i alla väder utan att ta skada.

Caféset

Många balkongset är utformade som cafébord, med lite enklare balkongstolar. Detta förstås för att just cafémöbler är nätta till formatet, tar liten plats och är lätta att flytta runt. De har alla de egenskaper som är bra när man möblerar en balkong. Men det finns också andra set som är avsedda för balkong, med större inriktning på sittkomfort. Trenden inom trädgård och uteplatser går mot allt mer inredda platser, och möbler som mer och mer liknar de vi har inomhus. Och denna trend gäller förstås också för balkonger. Därför kan du också hitta balkongset med stolar av loungetyp, där du kan sitta bekvämt hela kvällen.

I dessa balkongset ingår ett par fåtöljer och ett litet bord som passar till. Utbudet av balkongset är, med andra ord, betydligt bredare än bara enkla stolar och ett nätt cafébord. Vilken typ av balkongmöbler du väljer beror förstås på vad du vill ha ut av möblerna och hur du vill använda din balkong. Möbler för balkongen finns alltså i många olika modeller, material, utformningar och storlekar. De finns också i många olika prisklasser, och det behöver faktiskt inte kosta många hundralappar att få en snygg och funktionell möbelgrupp till balkongen. Vill du ha en bekväm loungemöbel med mycket god sittkomfort får du förstås betala lite mer, och du kan alltså välja möbelgrupp både efter plånboken, behov och önskemål. Det absolut största och bredaste utbudet av balkongset hittar du här på nätet. Här kan du dessutom köpa balkongmöbler året om. Ute i handeln är det svårt att hitta utemöbler vid andra tider än den traditionella trädgårdssäsongen.

Recension:

Balkongset
Betygsatt av: Balkongmöbler.com
Betyg: 4.6/5