Meny Stäng

Bord och stolar till konferensrummet

Är det dags att inreda i konferensrummet? Kanske har du precis fått ett konferensrum tillgängligt på ditt företag eller så är det hög tid att byta ut stolar såväl som bord. Då kan du behöva lite vägledning. Att välja stolar till konferensrum är nämligen inte så enkelt som man kan tro. Visst är det fysiskt simpelt att köpa och ställa in möblemang, men möblerna du väljer behöver kunna uppfylla specifika behov.

När det väl är dags att använda sig av konferensrummet så är det troligtvis på grund av längre möten. Som du säkerligen redan vet kan det vara mycket jobbigt att sitta många timmar på stolar som är obekväma och hårda. Det gör ont till slut och det är lätt att bli trött eller att tappa koncentrationen helt och hållet. Även bordet kan ha en stor påverkan på hur effektivt mötet eller konferensen blir. Vi guidar dig genom djungeln och tipsar om de bästa konferensborden och stolarna.

Valet av möbler är A och O

Stolar – När det kommer till stolar så är det viktigt att dessa är bekväma och ergonomiska, speciellt för den som kommer att behöva sitta under längre stunder. Försök att välja stolar som ger så mycket stöd för rygg och svank som möjligt och välj alltid stoppade alternativ. Hårda “pinnstolar” kan orsaka smärta om de behöver användas för länge.

Beroende på din budget så är det nästan alltid bäst att välja “datorstolar”. Dessa har ett bra stöd för rygg och nacke, kan rullas runt för att minimera slitage varje gång konferensrummet ska ställas i ordning och fungerar även bra med alla typer av bord. Deltagarna kan själva höja eller sänka kontorsstolen så att alla kan sitta så ergonomiskt som möjligt.

Konferensbord – Det bästa alternativet för ett konferensbord är de med en höj- och sänkbar funktion. På så sätt kan du variera positionen under mötets gång, vilket kommer att ge er ett mer produktivt möte där fler är koncentrerade. Det är dessutom bra för kroppen att variera mellan att sitta och stå. Man kan även ta sig en funderare på om fällbara konferensbord kan vara ett alternativ, speciellt smart när det kommer till förvaring av konferensmöblerna.

När du väljer ett höj- och sänkbart konferensbord kan det vara rekommenderat att satsa på stolar med hjul/rullfunktion. På så sätt kan deltagarna bara ställa sig upp och skjuta undan stolen, istället för att ni ska behöva möblera om varje gång bordet ska höjas eller sänkas. Det är naturligtvis inget krav med ett höj- och sänkbart bord, men det kommer att underlätta. Hos az design hittar du ett stort sortiment av både bord och stolar till konferensrummet.