Meny Stäng

Dekorera din balkong inför Halloween

Hösten är en färgglad tid då löven ändrar färg till olika nyanser av rött och orange. En annan höjdpunkt under hösten är Halloween. Det är en högtid som är älskad i USA men även väldigt uppskattad i Sverige. Först och främst är det barnens högtid då barn i blandade åldrar klär upp sig i läskiga förklädnader och kör bus eller godis. Det är populärt att klä ut sig till spöke, häxa eller andra läskiga varelser. Även i vuxen ålder kan det vara roligt att anordna ett event eller fest med temat Halloween. Har du tagit på dig rollen att anordna en fest eller middag med temat Halloween bör du läsa vidare för att få lite tips på dekorationer.

Dekorera din balkong med läskiga varelser och saker

En av de stora och roligaste sakerna med Halloween är att få dekorera sitt hem med läskiga varelser och saker. Orange är nog den färg som många förknippar med just höst och Halloween. Då det är kallare på hösten och regnet oftast vräker ner kan det vara en utmaning att dekorera balkongen. Pumpor är ett självklart inslag i dekorationen och det bästa är att man kan använda dem utomhus likaväl som inomhus. En annan dekoration som är ett måste är att ha plädar eller filtar för dem som föredrar att vara utomhus under festens gång. Här kan du mixa med färger och mönster för att få till den rätta känslan. För att skapa en skräckinjagande känsla kan du dekorera balkongen med låtsas-spindlar och andra läskiga kryp. Det finns till exempel spindelnät du kan köpa som är perfekta att sätta upp utomhus. Ifall du har ett fönster mot balkongen kan du också skapa en otäck känsla genom att sätta upp trovärdiga klistermärken i form av spöken, zombies m.m. Ett tips är också att använda en vit sprej på fönstret för att få det att se mer verkligt ut.

Skapa ett spöke på balkongen

Har du ett gammalt vitt lakan kan du enkelt skapa ett spöke och ha det på balkongen. Perfekt ifall det är lite blåsigt ute då det får spöket att se mer levande ut. Det kan också vara trevligt att ha lite snacks ute på balkongen ifall det inte är för kallt. Ett roligt tips är att ha en skål med apelsiner/clementiner och måla trekantiga ögon och mun med svart tuschpenna för att få dem att se ut som små pumpor. Beroende på hur kallt det är utomhus kan man även ha en liten bål för de törstiga. Det finns som sagt oändliga möjligheter när det kommer till att dekorera sin balkong och endast fantasin sätter stopp för vad du kan göra.