Meny Stäng

Så inreder du den lilla balkongen

Att inreda en liten balkong kan låta som en enkel uppgift. Ju mindre yta det är att inreda, desto enklare, eller hur? Nej, sanningen är att det är tvärtom. När du ska inreda en liten balkong så behöver du vara mycket mer medveten om utrymmet du har att arbeta med. Du ska få plats med många olika saker och ting, samtidigt som du ska ha tillräckligt med plats att röra dig. Det är en kombination som är svårare att få ihop än många tror.

En liten balkong behöver inte vara något dåligt. Vi skulle med fördel vilja säga att en liten balkong faktiskt är otroligt mysigt. Det blir helt enkelt mer ombonat. Med mycket kärlek och omtanke så kan du få din lilla balkong att se ut som något taget från inredningsmagasinen eller inredningsbloggarna på nätet och vi vet precis hur.

Bästa tipsen för den lilla balkongen

Grönska – Med hjälp av många gröna växter kan du få din balkong att se sådär inbjudande och lummig ut. På en liten balkong är det bäst att placera grönskan på höjden, t.ex. genom blomlådor eller om du odlar på en spaljé.

Smarta möbler – Den lilla balkongen kräver finess och klipskhet när det kommer till valet av möbler. Här rekommenderar vi att du satsar på fällbara stolar och bord, alternativt att du väljer bord som du kan hänga på balkongräcket.

Bohemisk känsla – Vill du skapa en bohemisk känsla på din balkong? Har du möjlighet så kan du då sätta upp en hängmatta. Tänk vad mysigt att ligga och titta upp på bar himmel. Har du en mindre balkong där en hängmatta inte får plats kan du istället satsa på en snygg hängstol. Det ger lite samma känsla.

Bygg dina egna möbler – En mysig och snygg soffa gör mycket för inredningen på balkongen. Om du inte får plats med en från butiken så kan du med fördel bygga en egen. Ett tips är att använda dig av stadiga träbackar eller träpallar.