Meny Stäng

Smarta förvaringslösningar för den trångbodde

Om man bor i ett väldigt litet hus eller en liten 1:a så kan det vara svårt att veta vart man ska göra av alla sina saker. Därför kan det vara på sin plats med lite tips på olika smarta lösningar om hur man kan möblera och hur man kan förvara sina saker.

Möblering och förvaring

Om man är trångbodd och inte har så mycket plats för sina saker kan det vara bra att göra sig av med en del saker som kanske tar för mycket plats och som man kanske inte egentligen behöver eller som man kan klara sig bra utan. Man kan också byta ut några av sina möbler till lite mer smarta lösningar. Bland annat så finns det bord som man sätter fast i väggen som man kan fälla upp när man ska använda det och fälla ned när man inte använder det. Sedan finns det hyllor, skåp och garderober som är gjorda för mindre utrymmen. Där kan man bland annat förvara alla sina kläder eller andra småsaker.

Om man har ett sminkbord och en dator så kan man använda sminkbordet som databord när man inte sminkar sig, då slipper man ha två olika bord. Ibland kan det vara svårt att få plats med både en soffa och en säng, men då finns det en väldigt smart lösning på problemet. Om man har en enkelsäng kan man använda den som både säng och soffa. När man går upp på morgonen bäddar man sängen och lägger på ett fint överkast och några fina prydnadskuddar och sedan har man helt plötsligt en soffa. Ett annat smart tips om man inte har plats för både soffa och säng är att köpa en bäddsoffa. Då har man en säng och en soffa i ett.

Sammanfattning

När man bor på ett trångt utrymme och inte har så mycket plats att förvara sina saker på så kan det vara bra med några fiffiga lösningar. Man kan bland annat göra om sin säng till en soffa på dagarna genom att bädda sängen, lägga på ett fint överkast och några fina prydnadskuddar. En lösning för ditt matbord kan vara att köpa ett bord som man sätter fast i väggen och som går att fälla ned och upp. Då kan det dock vara bra att ha ett skåp att förvara stolarna i när du inte använder dig av matbordet.