Meny Stäng

Tips för att få ett mysigare badrum

Badrummet är en plats där vi tar hand om oss själva och får oss att må lite bättre varje gång vi går därifrån. Redan i antika romarriket gjorde man platsen för bad och tvagning till en speciell plats för alla sinnen. Det var en plats där man skulle njuta av att bada i varma källor samtidigt som även själen fick lite omsorg. Gör ditt badrum till en mysig och fridfull plats för kropp och själ och få mer ut av din upplevelse i badrummet vid varje tillfälle.

Skapa en mysig atmosfär i badrummet

Oavsett om du har ett stort eller litet badrum finns det olika knep du kan ta till för att få ett mysigare och trevligare badrum. Anpassa utgifterna efter din budget och dina preferenser när du ska göra om badrummet. För att lyckas bättre med mysfaktorn bör du fokusera på att:

  • Inreda med grönska. Blommor och växter har en rogivande effekt på sinnet. Har du inget fönster i badrummet kan du köpa en grön hängväxt av plast.
  • Ta in textil i badrummet. Textilier skapar en mjukare och mysigare stämning i ett rum. Lägg en matta på golvet eller häng upp gardiner i badrumsfönstret.
  • Ändra ljussättningen. En vanlig orsak till att ett badrum känns tråkigt är att ljuset inte är tillfredsställande för ögat. Kompensera den tråkiga takbelysningen med lite mysig punktbelysning i form av en eller två bordslampor om du har tillgång till extra eluttag i badrummet.

Utför större förändringar

Med små medel kommer man långt när man vill få en mysigare atmosfär i badrummet, men har man lust kan man göra större förändringar. Man kan byta ut gamla och tråkiga duschdraperier till nya och fräscha, byta ut ett gammalt och slitet badkar till ett nytt eller byta ut den vita och standardiserade badrumsinredningen till något mer unikt, antikt och rustikt. Exempelvis kan man köpa en äldre kommod i trä på loppis att ha som skåp under handfatet, eller köpa en äldre spegel med guldram att ha som badrumsspegel. Med lite fantasi kan man göra mycket för att få till en unik och hemtrevlig stil.