Meny Stäng

Upplevelsebaserad konferensresa till södra Spanien

En av nycklarna till en lyckad konferens är att välja en härlig och stimulerande miljö. Vad passar bättre än södra Spanien med sitt behagliga klimat och sin rika kultur? Svenskar brukar stortrivas i landet och det är inte så konstigt. Deltagare kan räkna med sol, god mat, massvis av aktiviteter och en oförglömlig inramning.

Vad som utmärker Andalusien är den varierande naturen. Det finns höga berg, böljande gröna landskap och långa kuststräckor längs Medelhavet. I regionen ligger flera populära resmål för turister. De mindre städerna längs kusten är ofta oerhört charmiga med vackra gågator och mysiga caféer. Tempot är avslappnat och lokalbefolkningen är välkomnande. Till det kan läggas fantastiska kultur- och matupplevelser. Kort sagt finns alla bitar på plats för en konferensresa utöver det vanliga.

Välj Nerja vid spanska sydkusten

Ett hett tips för konferensresor är att välja en mysig liten kuststad. Det ger en härligt autentisk upplevelse av Andalusien. Till skillnad från de större städerna har de behållit sin karaktär och ger en genuin småstadskänsla med gågator och smala gränder. Självklart finns även gott om lokala restauranger och butiker. Inte sällan finns en intressant historia där de har gått i arv från generation till generation. Tempot är också lägre än i storstäderna. Det bidrar till en mer avslappnad miljö. Alla deltagare kommer ha gott om tid att flanera runt och bara njuta. Mindre stress gör att det blir lätt att ladda batterierna och få ut mer av konferensresan.

Samtidigt finns också närheten till storstäder för den som är intresserad av shopping och museibesök. Nerja har ett mycket attraktivt läge, cirka 50 km öster om Malaga. Därför finns både närhet till den stora flygplatsen och chansen att besöka just Malaga för den som vill ha mer storstadspuls. En upplevelsebaserad konferensresa till södra Spanien går att skräddarsy efter era behov och önskemål. Det går att nå många fantastiska ställen och det är också ett av Europas mest solsäkra områden.

upplevelsebaserad konferensresa till södra Spanien

Aktiviteter under konferensresan

Efter en förmiddag vid konferensborden är det skönt att röra på sig och upptäcka mer av Spaniens sevärda sydkust. En mycket populär aktivitet är att utforska Nerja med närområde på e-bikes. Fördelen med e-bikes är att de avlastar i kuperad terräng och det blir lätt att ta sig runt, även i mer krävande uppförsbackar. Kombinationen av berglandskap och närheten till havet är vad som gör området så unikt. Det är värt att bege sig ut på en längre utflykt under någon av dagarna.

Något som heller inte får missas är den spanska matkulturen. Det finns gott om tapasbarer och chans att njuta av till exempel BBQ eller havets läckerheter. Vinet i södra Spanien håller också hög klass. Under konferensresan går det att anordna en spansk vinprovning. Närheten till havet betyder att det finns gott om strandaktiviteter. Vad sägs om att paddla kajak i solnedgången eller kanske utmana varandra i beachvolleyboll? Det är heller inte fel att bara slå sig ner i en bekväm solstol och bara njuta av den vackra strandmiljön. Inramningen är svårslagen och det varma och behagliga klimatet ger möjlighet till långa, oförglömliga kvällar.