Meny Stäng

Utegrupp

Under många årtionden har vi inrett trädgården med utemöbler för att kunna sitta ute i solen och ta en kopp kaffe, eller bara umgås med släkt och vänner. Idag ser vi tydligt att trenden går mot allt mer inredda uteplatser, där det inte alltid är tillräckligt med ett bord och några stolar för eftermiddagsfikat. Allt eftersom vi flyttar ut fler vardagsaktiviteter utanför hemmets fyra väggar ställs det förstås också större krav på möblerna för uteplatser och trädgård.

Köp en utegrupp online:

Snyggt
Billiga balkongmöbler
 • Prisvärda balkongmöbler
 • Kila Möbler har ett mycket stort sortiment av sköna balkongmöbler.

  Teakmöbler, hammockar och överdrag till utemöbler.

  14 dagar öppet köp
  Personlig service
  Fri frakt och retur
 • Beställ online:
Enkelt
Prisvärda balkongmöbler
 • Billiga balkongmöbler
 • Klubbkompis Outlet erbjuder fina balkongmöbler till mycket bra priser.

  Soffgrupper, matgrupper, parasoll och dynor.

  Omgående leverans
  Fri retur
  Prisgaranti
 • Beställ online:
Mysigt
Mysiga balkongmöbler
 • Snyggt till balkongen
 • Trendrum har ett bra sortiment av balkongmöbler, bord och stolar.

  Kompletta trädgårdsgrupper och loungemöbler.

  Snabba leveranser
  Fri frakt över 999 kr
  14 dagar öppet köp
 • Beställ online:

Förr bestod en utegrupp oftast av ett bord och fyra stolar, företrädesvis i vitmålat trä, som de klassiska torpmöblerna. Lite senare kunde gruppen också bestå av en soffa och två stolar till det rektangulära bordet. Fram tills de första utegrupperna i plast presenterades på marknaden var de flesta trädgårdsmöbler av trä. Idag kan vi se utegrupper i flera olika material, och man kan välja både efter smak och hur man vill använda möblerna. Utbudet av utegrupper och udda möbler är mycket stort och det finns bra grupper för alla sammanhang och situationer. Hur man vill att en utegrupp ska se ut skiljer sig förstås från individ till individ. Men, kraven skiljer sig förmodligen också om man har en stor trädgård eller en liten altan, eller balkong, att möblera.

Möbelgrupper för olika förhållanden

Utegrupper kan bestå av olika typer av möbler och också av möbler av olika material. Om du har en trädgård och vill ha en möbelgrupp ute på gräsmattan, under bar himmel, ställer det förstås lite andra krav än om du vill ha möbler till altanen under tak. Förr i tiden var de flesta utegrupper tillverkade av trä, med eller utan färg. Idag finns det så mycket mer att välja på. De flesta utegrupper tål förstås att stå ute hela sommaren, men en del kräver lite mer omvårdnad än andra. Trämöbler är ett självklart val för många, eftersom det är ett naturligt material som också känns klassiskt just på möbelgrupper för utomhus bruk.

Och visst är trämöbler ett bra val. De kan mycket väl stå ute, under bar himmel, en hel säsong. Men, för att möblerna ska hålla sig fina och fräscha behöver de lite omtanke. Har du valt trärena möbler bör du olja in dem med träolja efter, eller inför, varje säsong. Då står de emot väder och vind på ett bra sätt och håller sig fina i många år. Lackerade trämöbler ska förstås inte oljas, men där får du istället vara beredd på att bättra på färgen efter hand när den slits, eller flagnar, bort. På målade möbler fungerar färgen inte bara som dekoration, utan den ger också möbeln ett skyddande lager, som alltså bör bättras på efter några år.

utegrupp

Plast, aluminium eller konstrotting

Vill du ha en utegrupp som kräver minimalt med underhåll kan du välja material som plast, aluminium eller konstrotting. Dessa konstmaterial kan stå ute i alla väder utan att ta skada och det enda du behöver göra är att göra rent dem då och då. Dessa material är förträffliga för utegrupper som ska stå ute utan skydd, och dessutom är det lätta material som gör att det är lätt att flytta möblerna.
Om du ska ha möbler till uterummet, eller uteplatsen under tak, behöver du förstås inte tänka så mycket på vad som händer om de blir utsatta för väder och vind. Här har du alltså en större valfrihet när det gäller materialvalet.

Men, de möbler som vi redan nämnt passar givetvis bra också på mer skyddade platser. Men, här kan du, till exempel, också välja en soffgrupp i rotting, eller möbler av något känsligare träslag som inte lämpar sig så bra för utomhus bruk. Att möblera en skyddad uteplats är ofta betydligt enklare än att inreda en uteplats under bar himmel. Med tak och skydd mot regn och blåst kan du, till exempel, låta dynor och kuddar ligga kvar ute i soffor och stolar utan att de blir blöta eller förstörda.

Mindre uteplats eller balkong?

Har du en mindre uteplats, eller kanske bara en balkong, att tillgå får du förstås anpassa möblerna efter den begränsade ytan. Det finns speciella utegrupper för balkonger, med mindre och nättare balkongmöbler som ger mycket funktion på liten yta. Du kan givetvis också möblera med vanliga utemöbler, bara du väljer möbler av mindre format. När man inreder små utrymmen, oavsett om det handlar om rum inne eller uteplatser, får man tänka till lite extra för att få ut så mycket som möjligt av den givna ytan. Möbler i mindre format är ett sätt att få plats med mer, men med smart planering och flexibla möbler kan man skapa en underbar sommaroas även på den lilla balkongen. Välj gärna möbler som kan användas på mer än ett sätt. Möbler som kan fällas ihop och plockas undan är också extra praktiska där det är ont om plats.

Utegrupper för sköna sommarkvällar

Men, en utegrupp är inte bara den där gruppen av möbler där du kan sitta och dricka eftermiddagskaffe i solen. Vi ser en tydlig trend idag, av att inredningen ute blir allt mer lik den vi har inne i huset. Uteplatsen får mer och mer dekoration och inredningsdetaljer liknande de vi har inomhus, och möblerna ska ge större möjlighet att sitta länge och umgås. Vi vill, med andra ord, gärna ha möbler ute som motsvarar vardagsrummets soffgrupp där man kan sitta bekvämt under långa, ljusa sommarkvällar. Och här har det kommit massor av nya utegrupper på marknaden under de senaste åren. Du kan möblera din altan, eller din uteplats, med en generös och bekväm soffgrupp av loungetyp. Dessa grupper är ofta tillverkade i konstrotting, eller andra konstmaterial, och kan därför stå ute i alla väder. Ofta är till och med dynorna behandlade för att kunna ligga kvar i soffan även vid sämre väder.

Vill du välja ur ett riktigt stort utbud av utegrupper rekommenderar vi att du tittar här på nätet. Här hittar du det största utbudet och oftast också de bästa priserna. Dessutom kan du handla utemöbler här året om, och behöver inte invänta säsong för att kunna köpa dina nya möbler.

Recension:

Utegrupp
Betygsatt av: Balkongmöbler.com
Betyg: 4.8/5