Meny Stäng

Vad är en spansk balkong?

Spansk balkong

En spansk balkong liknar en fransk balkong, alltså en balkongdörr med ett räcke utanför dörren. Dock kan spanska balkonger även ha som en platta utanför dörren så att man kan gå ut på balkongen och ta luft. Den franska balkongen har enbart en dörr med ett räcke. Fördelen med en spansk balkong är att den kan monteras där det finns begränsat med utrymme och kan alltså användas på många olika ställen i fastigheten. Eftersom det bara är en balkongdörr med antingen en platta med ett räcke, eller enbart en dörr med ett räcke så kostar det heller inte så mycket att montera en spansk balkong. Detta är också en fördel om exempelvis kommunen säger nej till att montera en fullstor balkong. Då kan en spansk balkong vara ett alternativ och något som kommunen också kan gå med på.

Njut av solen och vyerna med en spansk balkong

Om man inte har möjligheten att montera en stor balkong så är en spansk balkong ett mycket bra alternativ. Den tar inte så stor plats, samt att det är lättare att montera och är dessutom ett billigare alternativ. Man får ändå en balkongkänsla och kan njuta av både solen och utsikten. Vill man vädra i fastigheten, så är en spansk balkong bättre än att endast öppna ett fönster eftersom det kommer in mer luft när man öppnar balkongdörren. Eftersom en spansk balkong också kan komma med en platta så kan man också sitta ute på balkongen om man vill njuta av solen och utsikten en längre stund.

Varför ska man ha en spansk balkong?

Som nämnts ovan finns det många fördelar med att ha en spansk balkong. Den tar inte mycket plats, det är ett bättre alternativ för ekonomin och man får ut mycket av en spansk balkong även om det inte är riktigt samma som med en stor balkong. Det som också gör en spansk balkong så bra är att man får in mer ljus i sitt hem och det är också en stor fördel. Boenden med mycket ljus är generellt mer attraktiva eftersom man behöver ljus. Dessutom får man en mer hemtrevlig känsla och man sparar på elkostnaderna genom att ha färre lampor tända.

En spansk balkong är bra alternativ

Kort och gott är en spansk balkong det bästa alternativet för de som inte har möjlighet till en stor balkong. Givetvis vill de flesta ha en stor balkong, men det är inte alltid möjligt. Dessutom finns det många lägenheter och hus som redan är utrustade med en spansk balkong sedan innan. Dessa har monterats just för att man inte haft möjlighet att montera en större balkong. Det är därför det finns många lägenheter som endast har en spansk balkong.